yoga københavn

English

Book en plads

Klik på log ind i menuen ovenfor, opret en profil og/eller log ind, gå derefter til priser og køb det medlemskab, som passer bedst til dine behov. Reserver plads på din favoritklasse via skema og mød op mindst 10 minutter før, klassen starter. Husk at checke ind.

 

 

Astanga MYSORE | Fast tilmelding

Vi har haft stor succes med vores Astanga Mysore morgenklasser onsdag og fredag i Strandgade, siden vi i september 2014 begyndte at kræve, at vores Mysore-elever forpligter sig til at komme på klasserne fast. Minimum en gang om ugen - og gerne to. Der er opstået et helt magisk rum!! Super fokuserede og dedikerede elever, der arbejde roligt med deres egen, individuelle praksis og de udfordringer, som den byder dem hver især. Fantastisk! :-)

Læs noget af det vores morgen-Mysore-elever fortæller om klasserne her.

Derfor har vi nu samlet elevgrupper til flere Mysore-klasser, både i Strandgade og i Ryesgade. Vi tilbyder i øjeblikket følgende Mysore-klasser, alle med fast tilmelding:

  • Tirsdag kl. 9-11 i Strandgade (Peter)
  • Tirsdag kl. 17:45-19:30 i Ryesgade (Nicolaj)
  • Onsdag kl. 7-9 i Strandgade (Jens-Henrik)
  • Torsdag kl. 9-11 i Strandgade (Peter)
  • Torsdag kl. 17:45-19:30 i Ryesgade (Nicolaj)
  • Fredag kl. 7-9 i Strandgade (Jens-Henrik)

Hvad er fast tilmelding?
"Fast tilmelding" betyder, at du kan bruge dit sædvanlige medlemskab (klippekort, abonnement, periodekort), men du kan ikke droppe vilkårligt ind på Mysore-klasserne. I stedet skal du forhåndstilmelde dig hos Peter på peter@yogamudra.dk, før du møder op, og du skal forpligte dig til at komme til undervisning hver uge på en eller flere Mysore-klasser. Bliver du forhindret pga. sygdom eller rejse, skal du melde afbud forud for klassen.

Hvorfor kræver I fast tilmelding?

Fordi hvis du forpligter dig og møder op hver uge, så kan Mysore-lærerne (Peter, Nicolaj og Jens-Henrik) hjælpe dig med at tilpasse praksissen til dine behov - så det bliver din personlige praksis. Du vil opleve ro og kontinuitet - når du praktiserer sammen med en fast gruppe mennesker. Og din forpligtelse vil også hjælpe dig med at komme af sted, når det er mørkt og koldt udenfor. Alt i alt får du en dybere oplevelse, og din praksis vil udvikle sig, så du kan nyde godt af de gavnlige virkninger af regelmæssig yogapraksis - du vil mærke forskel i din hverdag, det lover vi!

Hvordan melder jeg mig til?
Skriv til Peter på peter@yogamudra.dk og fortæl, hvilke(n) af ovenstående Mysore-klasser du gerne vil forpligte dig til at komme på. Det er rigtig godt, hvis du kan komme fast to eller flere gange om ugen, men du er også velkommen, hvis du kan forpligte dig til én Mysore-klasse. Har du særlige behov pga. f.eks. skiftende arbejdstider eller delebørn, som gør, at du kan komme fast hver anden uge eller med et andet på forhånd fastlagt mønster, så kontakt også Peter for at aftale nærmere.

Skal jeg stadig checke ind til klasserne, når jeg møder op?
Ja. Check ind helt som sædvanligt, når du møder op til Mysore-klasserne.

Hvor lang skal min praksis være, for at jeg kan deltage på Mysore-klasser?
Selvom Mysore-klasserne typisk varer op imod to timer, behøver din praksis ikke være to timer lang. Du starter selv og slutter selv praksis indenfor det angivne tidsrum - så du er velkommen, også hvis du bare har lyst til at lave yoga en times tid.

Er jeg øvet nok?
Alle, som har basalt kendskab til Astanga vinyasa yoga via vores Astanga SLOW klasser eller lignende, er velkomne! Du behøver ikke kunne indtage fuld lotus eller smide benene på nakken for at være med!

Klassebeskrivelse 

På Astanga Mysore-klasserne træner du selvstændigt i dit eget åndedræts rytme og får en-til-en instruktion efter behov, som bringer dig videre og dybere i din yogapraksis. Altså ingen fælles gruppeinstruktion/tælling, men en 'enetime' sammen med en gruppe, hvis energi du nyder godt af.

 

På Mysore-klasserne opstår der naturligt en tættere relation mellem elev og lærer via en-til-en instruktionerne, end det er muligt på guidede klasser. Det gør det muligt for læreren i meget højere grad at tilpasse praksissen til dig - frem for at du skal passes ind i en på forhånd fastlagt praksis (som Astanga vinyasa yoga i udgangspunktet er i kraft af de faste sekvenser af stillinger). Læreren kan således hjælpe dig med at tage højde for udfordringer som stivhed, skade, graviditet m.m., så du får det bedste ud af din praksis. Med støtte fra læreren og gruppens samlede energi og fokus, som også omslutter og nærer dig, vil du se din yogapraksis vokse og blomstre.

 

Du skal være indstillet på at lære Astanga vinyasa sekvensen af stillinger udenad, men behøver ikke kunne det hele på forhånd. Vi bygger sekvensen op sammen med dig, dvs. introducerer nye stillinger fra første og anden serie efterhånden som du er klar. Du kan også blive præsenteret for andre stillinger end Astangaens, hvis læreren skønner, at det kan hjælpe dig.

 

Da der ikke er fælles gruppeinstruktion/tælling på Mysore-klasserne, er starttidspunktet flydende. Du skal blot være færdig senest, når klassen slutter.

Gravid?
Læs om yoga og graviditet her, før du melder dig til.

 

Lidt historie

Betegnelsen "Mysore" kommer af navnet på den by i Indien, hvor Astanga vinyasa yogaens læremester Sri K. Pattabhi Jois underviste til sin død i maj 2009, og hvor hans efterfølger Sri R. Sharath (hans barnebarn) viderefører traditionen. Det er den traditionelle måde at lære yogaen på, også for begyndere.
 

Her er noget af det, vores morgen-Mysore-elever fortæller om klasserne:  

"Mysore har virkelig gitt nytt liv til min praksis! Den tette, individuelle veiledningen og oppfølgningen gir noe helt særlig, som virkelig henter frem ens motivasjon og glede. Det å praktisere med en fast gruppe gir en god energi, og det er deilig å føle at man har en forpliktelse ovenfor seg selv til å praktisere, og at man bidrar med noe godt til gruppen samtidig. Mysore har vært en utrolig viktig grunn til at jeg har funnet tilbake til astanga etter min skade fordi jeg har kunnet ta hensyn, og trene i mitt eget tempo med tett oppfølgning fra Peter." - Guro Sofie

"Jeg blev fristet til at starte på Mysore holdet, da jeg godt kunne tænke mig at udvikle min praksis mere. Jeg er rigtig glad for at have en personlig yogapraksis, der passer til mig og min krop. Det er et spændende element at skulle lære serien udenad, det gør yogaen udfordrende på flere niveauer, og gør at man er tvunget til at være bevidst og koncentreret på en anden måde end ved en guidet time. Peter er rigtig god til at hjælpe med at tilpasse serien, gøre det udfordrende og spændende fra gang til gang. Det er med til at holde motivationen oppe, at man kan se en udvikling fra gang til gang, om det er en ny stilling man pludselig godt kan, eller bare tilfredsheden med endelig at kunne huske rækkefølgen. Jeg er glad for at komme tidligt op og lave yoga. Om morgenen er hovedet stadig næsten tomt, og jeg synes det er lettere at koncentrere mig. Resten af dagen nyder jeg godt af morgenstundens indsats." - Gunhild

"Mysoretræningen har givet mig nye perspektiver på min yogapraksis. Vi er en flok faste morgenfriske yogier, som sammen etablerer et rum med rigtig god energi. Det indre fokus på stillinger og vejrtrækninger er virkelig god nærværstræning og bliver for mig ofte meditativt. Peters og Bodils justeringer undervejs skærper min opmærksomhed og jeg opdager flere nuancer i både krop, sind og asanas." - Bjarne

"Jeg kan i dag ikke forestille mig en bedre praksis end at kombinere guidede klasser med Mysore. Det var lidt grænseoverskridende for mig i starten, fordi jeg havde en forestilling om, at alle var meget øvede og kunne alle asana fra start til slut. Men jeg kastede mig ud i det, og hvor er jeg dog glad for at jeg gjorde det! Mysore klasserne er en god og effektiv måde til at lære og huske serie 1, hvilket gør at man på de guidede klasser kan gå mere ind i oplevelsen af den enkelte asana. Der er intet krav om at man skal kunne huske asana rækkefølgen, det kommer lige så stille af sig selv. Det jeg specielt elsker ved Mysore klasser er, at man kan nørde med de forskellige asana, og man kan få en helt individuel vejledning i, hvordan man kan praktisere en specifik asana så den passer lige præcis til din krop (og der hvor du mentalt er). Mysore klasserne har derfor også givet mig større mod på at få etableret en hjemmepraksis (specielt i ferierne)." - Scarlett

"For mig er Mysore klasserne noget helt særligt. Her har jeg mulighed for at fordybe mig i min egen praksis og udvikle min praksis i mit eget tempo. På Mysore klasserne har jeg mulighed for at tilpasse min praksis til den specifikke dag. Det betyder meget for mig. Det har gjort at min praksis er blevet langt mere nærværende og fokuseret, og at jeg er blevet meget mere opmærksom på min krops signaler. Selv om det er de samme stillinger jeg laver hver dag, er det en forskellig oplevelse hver gang. - Den individuelle vejledning og en-til-en justeringer på Mysore klasserne er virkelig givende. Det er en helt særlig undervisningsform. Man får en helt anden relation til sin yogalærer som efterhånden komme til at kende ens begrænsninger og potentialer. - I modsætning til de guidede klasser, har Mysore klasserne givet mig muligheden for at udvikle min egen yogapraksis. For mig har det været det helt rigtig skridt at tage på min yogarejse. Det har ført mig tættere på mig selv og har givet mig en endnu større passion for yoga og lyst til at udvikle min praksis." - Rikke

"Morgen-Mysore har vært fantastisk. Jeg var mildt sagt skeptisk til at lave yoga så tidligt om morgenen (det ville jeg aldrig fundet på med mindre jeg var 'forpligtet' til det) - men må sige at jeg nyder det meget! Morgenen giver et andet fokus, og det præger hele dagen på en fantastisk god måde. Tusind tak for det!" - Yngvild

"For mig har Mysore træningen givet en ekstra dimension til min yoga træning. Jeg føler, jeg er kommet langt i et individuelt forløb, ikke bare mht. fysisk styrke og fleksibilitet men tillige på et mentalt plan. Det er en unik kombination at være en del af en gruppe med den dynamik, det giver og på samme tid kunne vende sig indad og fordybe sig i sin træning. Hertil kommer den individuelle undervisning, som muliggør udviklingen af ens egen, personlige praksis. Det er helt afhængighedsskabende på den rigtig supergode måde." - Susannah
 
Indtast venligst din mailadresse og dit password
Email
Password
 
 
Indtast venligst din mailadresse, så sender vi dit password i en email
Email