yoga københavn

English
Kontakt

YOGAMUDRA
Hovmosevej 17

3400 Hillerød


telefontid og -nummer
CVR 275 55799

Bodil Stentebjerg Olesen

 

Baggrund 

 • Medejer af YOGAMUDRA. 
 • For mig er yoga en måde at leve på - en daglig praksis og en fantastisk kilde til lærdom på mange planer, indre som ydre og mentale såvel som fysiske. Det er fundamentet i min hverdag. Gennem yogaen finder jeg ro og får overskud til at være en god mor, samlever, datter osv. Siden 2003 har undervisning i yoga været min primære beskæftigelse, og jeg nyder hvert et øjeblik, taknemmelig for at jeg hver dag kan dele min glæde ved både yoga og undervisning med andre mennesker.
 • Mor til Sixten (2005), Vitus (2008) og Iselin (2010).

Praksis

 • Yoga nidra dagligt. Womb yoga og Viniyoga som terapeutisk praksis regelmæssigt.
 • Gravidyoga ifm. mine graviditeter i 2005, 2008 og 2010.
 • Astanga vinyasa yoga siden 2000 i klassisk daglig praksis format. Siden 2012 sporadisk, da min post-gravide krop ikke holder til den praksisform længere.

Undervisning

 • Jeg har undervist i yoga siden 2001, først freelance i forskellige fitness- og yogacentre og virksomheder i København. Siden 2003 har jeg dog koncentreret mig om udviklingen af og undervisningen i YOGAMUDRA.
 • Jeg underviser primært i Gravidyoga, Fødselsyoga, Mor & baby yoga samt i Hatha & yoganidra.
 • E-RYT 200 (experienced registered yoga teacher, certificeret af Yoga Allianceunderviser og administrator på vores 200-timers yogalæreruddannelse.
Uddannelser og inspirationskilder
 • Jeg opsøger løbende mere erfarne yogalærere for at få ny viden, indsigt og inspiration.
 • Paul Dallaghan åbnede i 2003 mine øjne for dybden i yoga gennem hans og Centered Yoga's Astanga vinyasa yoga teacher training program, 300+ timer. Han har også besøgt YOGAMUDRA adskillige gange. Han og O.P. Tiwariji er mine vigtigste pranayama lærere.
 • Vi kom på forunderlig vis i kontakt med Michael Stone i 2004, og han har besøgt YOGAMUDRA hvert år siden. I 2010 deltog jeg desuden i hans en måned lange 'intensive training' i Toronto. Michael er min guide ind i yogafilosofien og -psykologien, og gennem ham er min indsigt i asana og meditation vokset og modnet.
 • Martine Batchelor inspirerer også min meditationspraksis.
 • Mit første møde med Uma Dinsmore-Tuli i 2008 ændrede mit liv og min undervisning for evigt! Uma er min "yogamor". Jeg takker hende for, at jeg er lykkelig mor til tre. Hun er tillige min mentor indenfor pre-, peri- og postnatal yoga. Gennem hendes Sitaram Partnership Gravidyoga læreruddannelse og Early Years yoga (for børn fra 0-4 år og deres forældre) læreruddannelse, som jeg gennemførte i London i 2008, har jeg haft glæden af at dele yoga med ca. 2000 gravide og nybagte mødre. Jeg ved personligt, hvilken forskel Gravidyoga gør for en fødsel, og det er en hjertesag for mig at dele den viden med alle dem, der vil være med på mine Gravidyoga hold. For mig er det dobbelt bonus, når jeg siden får mulighed for at møde baby igen på Mor & baby holdene. 
 • Jeg deltog i Paramana Doula fødselshjælper kursus med fødselspioner Dr. Michel Odent og doula Liliana Lammers i København, 2011. Og et møde med Anna Verwaal og hendes "From womb to world" kursus i 2014 har åbnet mine øjne for den prægning, vi alle får gennem de ni måneder, vi tilbringer i mors mave, og gennem vores fødselsoplevelse. I 2015 afsluttede jeg uddannelse som Hultén Fødselspraktiker (doula) hos jordemoder Krista Bella Hultén & Smertefri Fødsel / Anja Bay Metoden, dvs. jeg kan understøtte fødende i at bruge både yogateknikker og teknikkerne fra Smertefri Fødsel. Jeg er tillige uddannet doula (2016) gennem Fødeklinik Maias Fremtidens Fødselshjælper uddannelse og modtager pt. supervision hos Maias to fantastisk jordemødre, Marta Orbis og Dorte Madsen. Ja - jeg er vild med fødsler! :-) 
 • Min Astanga vinyasa yogapraksis og -undervisning har ikke været den samme, siden jeg mødte Chuck Miller og Maty Ezraty første gang i 2008. Særligt deres to uger lange 'intensive training' hos YOGAMUDRA i 2009 var en transformerende oplevelse. Jeg under alle, der tør sætte funktion over form i Astanga vinyasa yogaens system, at møde disse to fantastiske mennesker. 
 • Yoga nidra har altid været i min bevidsthed, siden vores første møde på Skandinavisk Yoga og Meditationsskole i midt-90'erne og gennem Swami Janakanandas ikoniske "Oplev yoga nidra" cd. Alligevel var min Total yoga nidra uddannelse med Uma og Nirlipta Tuli2013 en øjenåbner. Hvilken fantastisk nærende og transformerende praksis yoga nidra er!
 • Også en stor tak til andre Astanga vinyasa yogalærere, som jeg har nydt at studere hos og lære af, mange af dem flere gange og gennem længere tid - nogle af dem besøger regelmæssigt YOGAMUDRA: Gwendoline Hunt (stor inspiration som underviser og ikke mindst som menneske), Richard Freeman, David Swenson, Meenakshi og Ron Reid, John og Lucy Scott, Louise Ellis, Stefan Engström, Mark Darby, Radha og Pierre, Rolf Naujokat, Kino MacGregor og Tim Feldmann, Susanna Finocchi, Lino Miele, Michael Hamilton og Bruno Dietziker (se links). Endelig har jeg modtaget undervisning fra K. Pattabhi Jois og Sharath Jois under et længerevarende ophold i Mysore, Indien, i 2006 samt i København. 
 • Foruden de mange Astanga vinyasa yoga kurser og 'intensives' og Umas Womb yoga, har jeg deltaget i adskillige kortere kurser i traditionel Hatha yoga, Iyengar yoga og Anusara yoga.

Anden baggrund

 • Civilingeniør (kemi), Ph.d. (anvendt mikrobiologi) og uddannet i kommunikation fra RUC.
 
Indtast venligst din mailadresse og dit password
Email
Password
 
 
Indtast venligst din mailadresse, så sender vi dit password i en email
Email