yoga københavn

English
Kontakt

YOGAMUDRA
• I byen

Ryesgade 106 2. sal
2100 København Ø

• I skoven
Hovmosevej 17
3400 Hillerød


telefontid og -nummer
CVR 2755 5799


Nyhedsbrev

Få tilsendt sidste nyt fra os ca. 10 gange om året. Indtast navn og email adresse nedenfor og tryk 'Tilmeld'.

Navn:
Email:
 
 
Vent venligst...
 
Tak for din tilmelding. Vi skal bede dig bekræfte din email ved at klikke på linket i den email, vi netop har sendt til dig. Derefter vil du være tilmeldt vores nyhedsbrev.

 

Ansøgning

Ansøgningsskemaet findes her.

 

Fotos

Nyd synet af vores fantastiske trainees fra årgang 2011/12, 2012/13, 2013/14 og 2014/15!

Uddannelse til yogalærer (200 timer) | Hold 2016/17

Godkendt efter Yoga Alliances 200-timers standard. Du kan efterfølgende lade dig registrere som RYT 200 hos Yoga Alliance og derfra bygge på med efteruddannelse, i Danmark eller internationalt.

Tid:
 11. november 2016 - 23. april 2017

Sted: YOGAMUDRA Østerbro, Ryesgade 106 2. sal, 2100 København Ø & YOGAMUDRA Christianshavn, Strandgade 36 D 2. sal, 1401 København K (kort)

Vores uddannelse er for dig, der praktiserer Astanga vinyasa yoga, og som gerne vil fordybe dig i din praksis og strække den videre end til asanas (stillingerne) og ujjayi åndedræt. Måske ved du allerede, at du gerne vil give din glæde ved yoga videre til andre - at du gerne vil undervise? Måske er du bare nysgerrig på, hvad fordybelsesprocessen vil bringe; du tager forløbet for din egen skyld og udfordringerne og mulighederne, som de kommer? - Nogle af vores tidligere trainees har ikke tænkt, at de ville undervise efterfølgende, men er blevet glade for netop dét aspekt undervejs. Andre har fået alle redskaberne til at undervise gode, givende klasser, men har valgt at holde fokus på egen praksis efter endt uddannelse. Valget er dit! Kom med et åbent sind - så er du velkommen uanset hvad. 

Hold 2016/17 bliver vores 5. årgang. Vi har i år lavet nogle justeringer af uddannelsen, således at den praktiske del og udviklingen af din egen yogapraksis vægtes endnu højere end tidligere. Det betyder blandt andet, at vi afsætter mere tid til Mysore praksis i de weekender, hvor vi mødes, ligesom det er en obligatorisk del af uddannelsen, at du deltager på Mysore klasser hos Nicolaj og Peter i de mellemliggende perioder. 

Vi glæder os meget til at starte op igen. Læs meget mere nedenfor. 


Introduktion

På uddannelsen tager vi udgangspunkt i din egen Astanga vinyasa yogapraksis, giver dig gennem forløbet en dybere forståelse af den, og sammen bygger vi et solidt fundament, som du kan bruge til at undervise ud fra, hvis du ønsker det.
 
Vi gennemgår asanas (stillingerne) frem til Navasana (Båden) i Astanga vinyasa yogas første serie og et udvalg af andre stillinger fra bl.a. anden serie (i egen praksis vil der være mulighed for at se på andre stillinger end dem, vi gennemgår i plenum); ser på trin-for-trin opbygning og modifikation af praksissen; gennemgår anatomi relevant for asana praksis, sikkerhed og skadeforebyggelse.

Yoga er dog meget mere end blot stillinger! Du bliver derfor også introduceret til pranayama og meditation til egen brug, yoga nidra, chanting, kost (Ayurveda), kriyas (renselsesteknikker) samt yogafilosofi (primært Patanjalis Yoga Sutra, sekundært Bhagavad Gita og Hatha Yoga Pradipika), hvor vi lægger vægt på, at du kan forstå og gøre brug af yogafilosofien i din dagligdag.

 

This practice becomes firmly rooted when it is cultivated skilfully and continuously for a long time. - Patanjalis Yoga Sutra 1.14 

  
Tidsplan for modulerne
Vi mødes til syv weekend samlinger (moduler). Hvert modul varer fra fredag eftermiddag til søndag eftermiddag og er typisk opbygget på følgende måde:

Fredag

 • 16:00-16:30 Intro/opsamling
 • 16:30-17:00 Ånderdræt & chant
 • 17:00-19:00 Guidet asana praksis
 • 19:00-21:00 Teori (anatomi, historie, yoga sutra osv.)

Lørdag og søndag

 • 09:00-09:30 Ånderdræt & chant
 • 09:30-11:30 Guidet asana praksis eller Mysore praksis
 • 11:30-12:00 Gennemgang/"break-down" af klassen
 • 12:00-12:45 Pause
 • 12:45-13:45 Teori (anatomi, historie, yoga sutra osv.)
 • 13:45-14:45 Asana klinik ("how to")
 • 14:45-15:00 Pause
 • 15:00-16:00 "Hands-on" justeringer
 • 16:00-17:00 Øve undervisning

Mellem modulerne skal du afsætte tid til obligatorisk praksis (to klasser pr. uge), læsning, hjemmeopgaver og refleksion. Det er en intensiv proces, som kræver dit fokus og engagement. Vi lover dig, at resultatet også bliver derefter – du vil helt sikkert bringe din yogapraksis til et nyt sted!

Vi mødes på følgende dage:

 • 11-13. november 2016
 • 9-11. december 2016
 • 13-15. januar 2017
 • 28. januar 2017*
 • 11. februar 2017*
 • 24-26. februar 2017
 • 10-12. marts 2017
 • 31. marts - 2. april 2017
 • 21-23. april 2017

* Evt. flyttes en af disse dage; lørdag 28. januar og 11. februar 2017 vil deltagerne på uddannelsen undervise hinanden med henblik på individuel feedback ift. rollen som underviser.
  
Sted
Undervisningen foregår oftest i vores skønne lokaler på Østerbro: YOGAMUDRA, Ryesgade 106 2. sal, 2100 København Ø. Enkelte moduler kan dog foregå på Christianshavn, i lige så dejlige omgivelser: Strandgade 36 D 2. sal, 1401 København K. Se kort.
  
Lærere
Uddannelsen undervises af Peter og Nicolaj. Bodil vil fungere som administrator og derudover undervise enkelte dage ifm. yoga og graviditet. 

Bodil og Peter ejer og driver YOGAMUDRA på 14. år, og Nicolaj har undervist hos os siden 2008. Vi har alle tre mange års erfaring med yoga og undervisning, og vi glæder os til at dele erfaringer og indsigt med dig.
 
Peter Kjær Esbensen er primær E-RYT (Experienced Registered Yoga Teacher) og underviser på uddannelsen i bla. asana, pranayama, meditation, historie, yoga nidra, metode og praktik m.m. Læs mere.
 
Nicolaj Jespersen underviser på uddannelsen i bla. asana, chanting, filosofi, anatomi, metode og praktik m.m. Læs mere.
  
Akkreditering
YOGAMUDRA er RYS 200 (Registered Yoga School), og uddannelsen er godkendt efter 200-timers standarden hos den verdensomspændende organisation Yoga Alliance. Efter deltagelse på uddannelsen har du mulighed for at registrere dig som RYT 200 (Registered Yoga Teacher) hos Yoga Alliance som bevis på, at du har gennemgået en 200-timers internationalt godkendt uddannelse.
 
Hos os er timerne fordelt således:

 • 101 timer med teknikker, forståelse og praksis af stillinger, åndedræt, meditation m.m.
 • 20 timer med anatomi og fysiologi, inkl. den fysiske krop og energikroppen
 • 30 timer med yogafilosofi/livsstil og etik for yogalærere
 • 25 timer med undervisningsmetode, inkl. instruktion, observation, justeringer, (lærerens) måder at undervise på, (elevens) måder at lære m.m.
 • 24 timer med praktik, inkl. træning i at undervise, modtage og give feedback m.m.
 • 180 timer i alt med lærerkontakt
Dertil kommer læsning, forberedelse, skriftlige opgaver m.m.

    
Hvad kan du forvente at kunne efter endt uddannelse?
Du har gennemført en grundig og inspirerende 200-timers internationalt godkendt yogalærer-uddannelse og kan give detaljerede instruktioner til begyndere og letøvede elever om ujjayi åndedræt og stillingerne og flowet i Astanga vinyasa yogas første serie, som du også har god anatomisk forståelse for. Du har erfaring med "hands on" justeringer. Du kan vejlede elever om, hvordan praksis kan tilpasses efter særlige behov f.eks. ved graviditet eller skade. Du kender til milepæle i yogaens historie, og yogafilosofien er en del af din hverdag og væremåde.

Din yogapraksis er på alle måder styrket.
  
Hvad kan du ikke forvente at kunne efter endt uddannelse?
Ingen uddannelse kan garantere, at du er en god formidler!! Og det tager tid at finde din egen 'stemme' som yogalærer – helt sikkert også længere end disse intensive 5½ måneder. Dette er starten på en lang og spændende rejse, og fundamentet for din videre udvikling er på plads.
 
Bemærk: Den eneste officielle autorisation og/eller certificering som Astanga vinyasa yogalærer gives af K. Pattabhi Jois Ashtanga Yoga Institute i Mysore, Indien. Vores uddannelse er en generel yogalæreruddannelse, som tager afsæt i Astanga vinyasa yoga systemet – ikke en autorisation eller certificering i dette system.

  
Det siger tidligere trainees om uddannelsen

"YOGAMUDRAs yogauddannelse har været noget af det bedste, jeg har gjort for mig selv! Samtidig med at man får en dybdegående, professionel og grundig indsigt i hele Astanga serie 1, bliver man også beriget på så mange andre fronter. Jeg har for det første fået rigtig meget ud af anatomidelen, som bliver formidlet på en meget professionel og humoristisk måde. En anden ting, som jeg i den grad har taget med mig, er den meget grundige indføring i pranayama teknik. Det havde jeg aldrig stiftet bekendtskab med før, og det har hjulpet mig med at få kontrol over min vejrtrækning og opmærksomhed. Jeg har stadig min egen, lille pranayama praksis hver morgen. :-) En tredje ting, som jeg holdt meget af på uddannelsen, og som jeg er utrolig taknemmelig for at have lært, er at chante. Jeg troede aldrig, det var noget, jeg ville bruge tid på, men det er meget energifyldt og en skøn ting at fylde i yogakurven! En fjerde ting, jeg vil nævne, er den komplicerede yogafilosofi, som på uddannelsen bliver formidlet på en tilgængelig og professionel måde. - Yogauddannelsen hos YOGAMUDRA har både givet mig en solid tryghed i min egen praksis og i min undervisning. Hvis man går og overvejer at tage en yogauddannelse, vil jeg til enhver tid og altid anbefale den hos YOGAMUDRA."
- Scarlett Z., hold 2012/13

"Yoga uddannelsen hos YOGAMUDRA har givet mig muligheden for at se og opleve helheden.
Jeg synes, at uddannelsen har givet mig mulighed for at udforske min egen praksis på et niveau, jeg ikke ville have opnået ved almindelig undervisning. Den giver grobund for videre fordybelse. Filosofien og chanting var en positiv oplevelse, der hjalp mig til bedre at kunne tolke den fysiske praksis. Og alt det materiale og bøger, jeg har fra uddannelsen, bliver brugt igen og igen; jeg syntes, at man med tiden for en ny vinkel på tingene.
"
- Christina S., hold 2011/12


"Jeg kan på det varmeste anbefale YOGAMUDRAs yogalæreruddannelse, hvis du tænker på at uddanne dig til yogalærer, eller hvis du blot ønsker et dybere kendskab til yoga, eller at udvikle din egen praksis! For mig var det meget motiverende, at modulerne indeholdt både teori og praktik, bl.a. yogafilosofi, -historie, fysisk praksis, meditation, og selvom alle modulerne er bygget op over samme skabelon, er alle dagene meget afvekslende, så man keder sig aldrig. Tværtimod! - Én ting, som var vigtigt for mig personligt, var at uddannelsen lagde meget vægt på, at den fysiske praksis kan tilpasses til alle, og der lægges meget vægt på modifikationer, således at sikkerheden kommer i første række. Dermed ikke sagt at man ikke bliver udfordret! :-) Igen, jeg kan kun give YOGAMUDRA mine varmeste anbefalinger, og det der gør forskellen er helt klart underviserne! Bodil, Peter og Nikolaj er yderst kompetente undervisere, der formår på en forståelig måde at give undervisningen et meget højt niveau både fagligt og praktisk."
- Song N., hold 2014/15

"Uanset om du ønsker at få en karriere som yogalærer eller blot ønsker at fordybe dig i yogaen, er YOGAMUDRAs uddannelse helt fantastisk og noget, jeg kunne ønske alle ville give sig selv i gave. På uddannelsen får du et grundigt og bredt kendskab til kroppen og de forskellige yogastillinger og en god forståelse for kroppens 'alignment', og du lærer at justere andre i stillingerne, hvilket både er super brugbart for dig selv, men særligt som underviser kan du drage nytte af det. For min oplevelse som yogalærer er, at yogaelever meget gerne vil justeres. Desuden lærer du at guide en yogaklasse med sikkerhed og præcision. YOGAMUDRAs uddannelse giver en stor forståelse for yogaen med alle dens aspekter, for yoga er meget andet end blot den fysiske praksis; det er en filosofi og en livsstil, som man får forståelse for, hvor vidt man så tager det til sig og begynder at leve efter det, er helt op til den enkelte elev. - Bodil, Peter og Nicolaj, som varetager uddannelsen og undervisningen, er udover at være virkelig dygtige også nogle super søde og fantastiske undervisere, som forstår at hjælpe og guide den enkelte elev, der hvor man nu er. Så hvis man ønsker at fordybe sig i yogaen og ønsker en uddannelse, kan jeg ikke forestille mig et bedre sted end hos YOGAMUDRA. Til gengæld skal du som elev på uddannelsen være indstillet på at sætte tid af til at øve dig, forberede dig og læse rigtig mange spændende yogabøger for at få det fylde udbytte af uddannelsen. - Personligt har jeg været virkelig glad og taknemmelig for YOGAMUDRAs uddannelse og har haft stor glæde af uddannelsen også uden for yogasalen, blandt andet i mit arbejde som underviser af skuespilelever på den teaterskole, hvor jeg til dagligt underviser. Jeg er uden tvivl blevet en bedre, mere rummelig og tålmodig underviser. De varmeste anbefalinger til YOGAMUDRAs uddannelse!"
- Kathrine V., hold 2013/14

"YOGAMUDRAs uddannelse er en fantastisk mulighed for at fordybe sig i yoga med nogle af landets dygtigste lærere. Det er et intensivt, sjovt og enormt lærerigt forløb, og du får masser af inspiration til både din egen praksis og/eller til din undervisning. Du behøver ikke at have et ønske om at undervise i yoga. Jeg tog uddannelsen mest for min egen skyld, for at nørde i yogafilosofi og -anatomi, men endte med at blive rigtig glad for at undervise. Jeg kan på det varmeste anbefale YOGAMUDRAs uddannelse til alle, der ønsker at tage deres egen yoga praksis til 'the next level' og til alle, der ønsker at få en grundig og seriøs uddannelse mhp. at undervise."
- Anne G.
, hold 2011/12

"Står du og overvejer, om en yogauddannelse er noget for dig – så spring ud i det, og gør det hos YOGAMUDRA! Du får et engageret, intenst og professionelt forløb, hvor du lærer mere om dig selv og hele yogaens fantastiske verden – via praksis, anatomi og filosofi. Samtidig åbner du faktisk også op for muligheden for at føle, at du selv er ret fantastisk! Tag på introduktionskursus og mød de bedste lærere (synes jeg) i Danmark, Bodil, Peter og Nicolaj, som opmærksomt, trygt og vidende kan guide dig ind i og gennem yoga, og som giver dig en ballast for livet – både personligt og professionelt. Desuden er det en god oplevelse at have muligheden for, over flere måneder, at fordybe sig i Astanga yoga sammen med andre, der har den samme interesse - både trainees og lærere - og ret hyggeligt! ;-)"
- Birgitte P., hold 2014/15

 

  

Ansøgning
Vi kræver ikke, at du er elev hos os for at ansøge om optagelse på uddannelsen. Er du ikke elev, vil vi dog varmt opfordre dig til at tage klasser med Peter og Nicolaj, inden du skriver din ansøgning. Hvorfor? Fordi vi synes, at det er værdifuldt for dig at vide, at du kan lide vores tilgang til Astanga vinyasa yogaundervisning - når nu vi skal bruge så mange timer sammen på og omkring yogamåtten på uddannelsen. Præsenter dig gerne overfor Peter og Nicolaj, når du kommer på klasserne. 

Vi anbefaler, at du har minimum et års regelmæssig Astanga vinyasa yogapraksis i bagagen. - Du er også velkommen, hvis du kommer fra en anden tradition end Astanga vinyasa yoga og har minimum et års regelmæssig praksis med den; i så fald anbefaler vi minimum tre måneders erfaring med Astanga vinyasa yoga oveni (og meget gerne mere). Du kan ikke optages på uddannelsen, hvis du ingen erfaring har med Astanga vinyasa yoga. Din praksis er dit undervisningsfundament. Spørg os, hvis du er i tvivl. 

Livserfaring, stivhed m.m. er absolut ingen hindring.
 
Bemærk: Vi kræver, at du deltager på klasser hos os minimum to gange om ugen, mens du er i gang med uddannelsen. 
 
For at komme i betragtning skal du udfylde ansøgningsskemaet. Tag dig god tid til at reflektere over spørgsmålene og send det udfyldte skema til info@yogamudra.dk. Samtidig skal du betale 1. rate à 2.500 kr. via priser. Hvis din ansøgning ikke imødekommes, får du betalingen retur; ellers indgår den som 1. rate af din fulde betaling.
  
Du er velkommen til at kontakte Peter på telefon 2814 8591 (telefontid ca. kl. 11.30-14.30), Bodil på 6065 9591 (telefontid ca. kl. 10-15) eller info@yogamudra.dk, hvis du har uafklarede spørgsmål efter at have læst denne side.
  
Pris og betaling
21.000 kr.

 • 1. rate: 2.500 kr. betales ifm. indsendelse af ansøgning om optagelse
 • 2. rate: 2.500 kr. betales senest 5 dage efter, du er blevet optaget på uddannelsen
 • 3. rate: 16.000 kr. betales senest 15. oktober 2016

Du betaler via priser. Betalingen dækker al undervisning på uddannelsen og en omfattende kursusmanual. Øvrigt materiale inkl. bøger er ikke inkluderet i prisen. Almindelige klasser, som du tager hos os eller ude i byen ifm. uddannelsen, er ikke inkluderet i prisen - men du får selvfølgelig rabatpris for studerende, hvis du har et abonnement, mens du går på uddannelsen. :-) 
  
Mulighed for tilbagebetaling
1. rate refunderes, hvis din ansøgning ikke imødekommes; 1. rate refunderes ikke, hvis din ansøgning imødekommes, men du springer fra pladsen, uanset hvornår det sker eller, hvad grunden måtte være.
 
2. rate refunderes ikke. Med betaling af denne rate bekræfter du, at du ønsker at beholde den tildelte plads. Senere frafald berettiger ikke til refusion, uanset hvornår det sker eller, hvad grunden måtte være.
 
3. rate refunderes minus 15 %, hvis du mere end 30 dage før uddannelsen starter med mulighedserklæring (tidl. "lægeerklæring") dokumenterer, at du er forhindret i at deltage. Ved afbud med tilsvarende dokumentation 30-5 dage før uddannelsen starter, refunderes 50 % af raten. 3. rate refunderes ikke ved afbud mindre end 5 dage før, uddannelsen starter, og heller ikke hvis du springer fra undervejs i forløbet.
 
Betaling kan ikke omsættes til medlemskab, kursus/workshop eller anden vare.
 
Afbud skal sendes skriftligt til eller YOGAMUDRA, Hovmosevej 17, Gadevang, 3400 Hillerød (vores kontor).
  
Fremmøde og fravær
Jo mindre fravær, jo bedre!

Bemærk også at vi tillader maksimalt 14 timers fravær (svarende til 2 fulde dage) for, at du kan modtage certifikat for gennemførelse af uddannelsen.
 
Har du pga. ekstraordinære omstændigheder får fravær udover de tilladte 14 timer, skal du indhente det tabte via enetimer med en af lærerne. Sådanne enetimer aftales individuelt og tilbydes kun i begrænset omfang. De skal tillige afholdes, mens uddannelsen er i gang, dvs. mellem modulerne. Enetimer afregnes separat (750 kr. pr. time), dvs. de er ikke inkluderet i prisen. Antallet af enetimer afhænger af fraværets omfang.
  
Litteratur
Vi anbefaler, at du læser bøgerne på den obligatoriske liste, men ikke nødvendigvis inden vi mødes til den første samling. Der er også mulighed for at læse videre undervejs i forløbet.

Har du lyst, interesse og tid, kan du supplere med læsning i bøgerne på den supplerende liste. Listen er lang, så vi hjælper gerne med gode råd til, hvor du kan starte – det afhænger selvfølgelig også af hvilke områder, der især interesserer dig. De er gode allesammen!
 
Bøger er ikke inkluderet i prisen.

Du får desuden udleveret en 500-siders kursusmanual, når vi mødes på første modul. Den indeholder både detaljeret oversigt over dagene på modulerne, detaljeret læseliste til modulerne og masser af inspirerende læsestof, der understøtter undervisningen på uddannelsen.
 
Obligatorisk (alfabetisk)

 • Chip Hartranft "The Yoga Sutra of Patanjali" (Shambhala Publications, 2003)
 • Swami Kuvalayananda "Pranayama" (Kaivalyadhama, 2005, 10. ed.) – indgår i manualen
 • Petri Räisänen "Ashtanga Yoga - Yoga in the tradition of Sri K. Pattabhi Jois" (Yoga Words, 2013)

Supplerende (alfabetisk)

Indkvartering

Hoteller, vandrehjem, bed & breakfast og privat indkvartering er tilgængelig over hele København. Klik her for mere information.

Stemningsbilleder fra de foregående fire sæsoners YOGAMUDRA yogalæreruddannelse

 
Indtast venligst din mailadresse og dit password
Email
Password
 
 
Indtast venligst din mailadresse, så sender vi dit password i en email
Email