Få tilsendt sidste nyt fra os ca. 10 gange om året. Indtast navn og email adresse nedenfor og tryk 'Tilmeld'.
Ansøgningsskemaet findes her.
Tid: 23. sep. 2020 - 28. apr. 2021
Sted: YOGAMUDRA Østerbro, Ryesgade 106 2. sal, 2100 København Ø (kort)
Er du selvstændig, hjemmeløbende, ledig, bare glad for dine frie weekender, yogaglad og på udkig efter en grundig yogalæreruddannelse, der ikke lægger beslag på dine weekender - så kig her! Vi mødes 25 onsdage i dagtimerne lige midt i København, og vi glæder os meget til at byde dig velkommen til 7,5 intense, sjove og lærerige måneder!
Bemærk:
Dette er vores 10. uddannelsesforløb; vi har uddannet dygtige yogalærere siden 2011. Nogle tager vores uddannelse for deres egen skyld, som selvforkælelse og for at fordybe sig i deres yogapraksis. Andre har taget uddannelsen og har efterfølgende etableret sig om yogalærere med succes.
Hvor vi tidligere havde Astanga vinyasa yoga som basis for uddannelsens asana (stillings-) praksis (fra 2011 til 2017), besluttede vi i 2018, at vi ville sætte os selv fri af et enkelt "system" og i højere grad end tidligere præsentere en åben, fleksibel og varieret tilgang til yoga asana med udgangspunkt i relevans for den enkelte elev og inddragelse af forskellige yogaformer. Den røde tråd i vores undervisning er fortsat åndedrættet, der binder bevægelser sammen. Vi trækker nu på bl.a. Astanga, Vinyasa/flow og Hatha yoga på uddannelsen, og bevægelserne spænder fra det blide, nænsomme, nærende til det styrkende og kraftfulde. Da yoga er meget mere end asana, inddrager vi naturligvis alle yogaens otte ben, Astau-anga, og pranayama, meditation og yoga nidra har således også en fremtrædende rolle på uddannelsen.
Vi tog beslutningen om at ændre uddannelsens fokus, fordi vi ikke tror på en "systemisk" yogapraksis, vi som elever forsøger at tilpasse os, men på fornuften i at tilpasse yogaen til den enkelte elev, dag, situation. Sådan har vores egen yogapraksis ændret sig ad åre, og vi trækker selvfølgelig også på erfaringer fra mødet med rigtig mange yogaelever dagligt igennem næsten 20 år.
Da det er vigtigt for os at have god, tæt kontakt med hver enkelt deltager på uddannelsesforløbet, begrænser vi deltagerantallet til maks. 12, og vi har desuden lagt undervisningsdagene med en uges mellemrum.
- En gruppe på maks. 12 deltagere og to gennemgående undervisere giver en unik mulighed for dialog, diskussion og sparring omkring yoga i teori og praksis. Måske er der et særligt element, du brænder ekstra for (bevægelse, åndedræt, afspænding, yogaens filosofi eller andet)? Sammen kan vi bøje uddannelsen i de(n) retning(er), der er mest relevant og gavnlig for deltagerne - præcis som vi dagligt møder eleverne på vores klasser, hvor de er.
Uddannelsen
Vores uddannelse henvender sig både til dig, der gerne vil fordybe dig i yoga for din egen udviklings skyld, og til dig der gerne vil begynde at formidle din passion for yoga videre til andre. Din undervisning udspringer af din egen, personlige yogapraksis, og derfor er udviklingen af din egen praksis i centrum på hele uddannelsesforløbet.
Vi lægger vægt på, at du får skabt (eller videreudviklet) en yogapraksis, der er balanceret og helhedsorienteret.
Det betyder, at du ud over Asana (yogastillinger) i hele forløbet skal arbejde regelmæssigt på udvikling af en komplet Pranayama- (åndedræt), Meditations- og Yoga nidra (dyb afspændings-) praksis. Vi mener, at disse er helt uundværlige komponenter i en balanceret yogapraksis, og heldigvis kan dedikeret praksis af grundlæggende og enkle teknikker have en meget stor effekt. Så vi når langt selv med blot 200 timer til rådighed.
Vi præsenterer forskellige tilgange til Asana inkl. Astanga, Vinyasa/flow, Hatha, og du skal regne med at afsætte tid hver dag derhjemme til at praktisere de sekvenser, vi underviser i.
Studiet af Asana vil inkludere udforskning af:
Vi deler (minimum) tre grundsekvenser med dig og viser dig et hav af variationsmuligheder! Efter endt uddannelse kan du på fornuftig vis selv sammensætte sekvenser til egen praksis og/eller undervisning, der spænder fra det blide og nærende til det kraftfulde og styrkende. Med andre ord: du får en værktøjskasse fuld af værktøjer til at sammensætte velkomponerede yogaklasser.
Uddannelsen er meget praktisk orienteret, men undervisning i både anatomi, yogaens historie og filosofi vil støtte op om det praktiske.
Egen praksis og undervisning af andre
Uanset om du tror, du skal undervise efter uddannelsen eller ej, vil du opleve, at det at begynde at formidle din yogapraksis videre til andre er med til at rodfæste og udvikle din egen forståelse. Når du som underviser skal sætte ord på det, der måske primært er en kropslig forståelse, bliver du meget mere bevidst om alle detaljerne i din praksis. Efterhånden bliver du bedre til at give præcise instruktioner, og du lærer at tilpasse din undervisning til den elev, der står foran dig.
Derfor skal alle deltagere i løbet af uddannelsen i gang med at undervise andre, dels de andre trainees, dels f.eks. et par venner, kolleger, kæresten eller en anden, lille gruppe. Refleksion over egen undervisning indgår i hjemmeopgaver og eksamination ved uddannelsen afslutning.
Hvor henne og hvor mange
Uddannelsen foregår i vores yogastudie på indre Østerbro i København, mellem Trianglen og Søerne.
Adressen er Ryesgade 106 2. sal, 2100 København Ø.
Vi lægger vægt på den personlige kontakt med hver enkelt deltager på uddannelsen og optager derfor maks. 12 deltagere på uddannelsen. Sådan mener vi bedst at kunne hjælpe hver enkelt med både at finde ind til sin egen, indre lærer og at finde sin egen personlige måde at undervise andre på.
Alle fotos her på siden er taget i vores yogastudie og de nærmeste omgivelser. Hvis du er nysgerrig på rammerne for undervisningen i øvrigt, finder du her billeder fra uddannelsesforløb hverdage 2019-20 (åbner via Facebook): klar til opstart, dag 1, dag 3.
|
Transport
Vi ligger under 300 meter fra Trianglen Metro St.. Kommer du i bil, er det muligt at parkere (mod betaling; find taksterne hos Parkering København) i Ryesgade og alle nærliggende gader.
Hvornår
Vi ser som nævnt den personlige praksis derhjemme og igennem hele forløbet som altafgørende. Vi stiller til gengæld ikke krav om, at du deltager på x antal klasser i vores yogastudie - selvom det naturligvis er en rigtig god ide at tage klasser med os regelmæssigt for at opleve vores undervisningstilgang udfoldet i praksis til helt "almindelige" elever. Så for at holde en god kontinuitet mødes vi hver uge minus efterårsferie (uge 42), juleferie (uge 52-53), vinterferie (uge 6-7) og påskeferie (uge 13-14). Vi mødes i alt 25 onsdage i tidsrummet kl. 8:15-16:00.
Undervisningsdagene indeholder typisk:
Deltagere
Du har som minimum praktiseret yoga regelmæssigt i 1-2 år. Det behøver ikke at være nogen bestemt form. Det allervigtigste er, at du er nysgerrig og entusiastisk - og at du ved, at du kan afsætte tid til dels at komme hver gang, vi mødes, og dels til din daglige yogapraksis derhjemme. Regn med ca. 1 time pr. dag (kan evt. deles op i to sessions). Kontakt os endelig, hvis du er i tvivl.
Vi optager maks. 12 deltagere på uddannelsen.
Det siger deltagere om uddannelsen
"Uddannelsen har givet mig: Kendskab til og forståelse af åndedrættets betydning for krop og sind ... Etablering af egen meditationspraksis ... Bedre forståelse af kroppen og lyst til at arbejde med kropsbevidsthed og sammenhængen mellem krop, sind, følelser og psykisk og fysisk velvære ... Evnen til at kunne arbejde bevidst med egen yogapraksis og dele den med andre ... Bevidsthed om og ideer til måder at formidle/dele/undervise i yoga ... Sprog til at dele yogaen ... Indsigt i yogaens historie, filosofi og psykologi ... Opmærksomhed på forskellige måder at opleve, dyrke og bruge yoga ... Et videns-, interesse- og inspirations-fællesskab omkring yogaen ... Inspiration til steder hvor jeg kan blive ved med at lære mere om yoga ... Endnu mere nysgerrighed på yogaens verden. Kære Bodil og Peter, TAK for alt det." |
Kursusmanual og lærebøger
Når vi starter, får du udleveret en grundig kursusmanual (ca. 325 sider) med relevant materiale til at understøtte undervisningen. Materialet er på dansk og engelsk. Udover kursusmanualen benytter vi fire bøger, som du skal anskaffe dig:
Eksamen
En mindre skriftlig opgave udleveres pr. mail 21. marts og afleveres tre uger senere, 11. april.
Til næstsidste mødedag skal du sammen med 1-2 andre deltagere planlægge og undervise (resten af holdet i) en yogasekvens, som du/I modtager feedback på. Der er afsat tid på forudgående mødedage til at planlægge jeres eksamensundervisning, så I har tid og ro til arbejdet udenom andre hverdagsforpligtelser, og så vi kan støtte jer efter behov.
Der er ingen grund til at stresse over hverken skriftlig eller praktisk eksamen - det plejer at være både sjovt og lærerigt at gå til eksamen hos os!
Den sidste mødedag runder vi hele forløbet af og (ikke mindst) fejrer jer!
Fravær og eksamensbevis
Du får udstedt eksamensbevis for fuldført uddannelse 28. apr. 2021, forudsat at du har deltaget på minimum 85 % af timerne (dvs. maksimum 3,75 dages fravær). Vi håber selvfølgelig, at du er med på dem alle sammen for at suge til dig.
Om os og vores personlige vinkel
I mere end 20 år har yoga fyldt rigtig meget i vores liv. Vi har undervist på aftenskoler, i virksomheder og i fitnesscentre og en række yoga retreats. Først og fremmest har vi dog siden 2003 udviklet YOGAMUDRA, og på denne uddannelse vil vi dele ud af vores erfaringer fra mødet med tusindvis af elever igennem årene. For os er det helt centrale netop mødet med den enkelte elev - at møde eleven der, hvor hun eller han er, og forsøge at præsentere en yogapraksis der er relevant og vedkommende. Det er derfor ikke nogen tilfældighed, at vi hos YOGAMUDRA præsenterer en række forskellige yogaformer. Det er vores erfaring, at man ved at blive præsenteret for flere forskellige tilgange opnår en større åbenhed og ikke foranlediges til at tro, at der er en enkelt sandhed eller én rigtig vej. Frem for ureflekteret at følge et system kan man begynde at bruge yoga til at mærke sig selv, blive bevidst om sine udfordringer og finde en højere grad af balance og frihed i kroppen og i sindet.
Spørgsmål
Ring til Peter på 2814 8591, til Bodil på 6065 9591, eller skriv til os på info@yogamudra.dk.
Pris
Bemærk, at du på vores uddannelse får fulde 180 kontakttimer* med skræddersyet, uddannelsesspecifik undervisning af os og i en lille gruppe; dertil kommer egen praksis, læsning i bøger og i vores uddannelsesmanual, lytning til udvalgte, uddannelsesrelevante podcasts, din begyndende undervisning af andre (ingen stress over det!) og en mindre eksamensopgave, som du laver derhjemme i ro og mag (disse timer kaldes for ikke-kontakt-timer). Altså er der mere end 200 timer at lægge i forløbet - og det er i vores øjne godt, da mere skræddersyet, ansigt-til-ansigt undervisning sammen med en dedikeret gruppe trainees og regelmæssig praksis hjemme giver dig det bedste afsæt til at folde din undervisningsdrøm ud!
* Dette er Yoga Alliances krav ifm. 200-timers certificeringen. De tillader ikke at tælle almindelige yogaklasser til et generelt publikum med som uddannelses-kontakttimer.
Du har følgende valgmuligheder ift. betaling:
1. rate refunderes ikke (med mindre vi afviser din ansøgning). 2. rate refunderes minus 2.000 kr., hvis du med mulighedserklæring (tidl. "sygemelding") fra din læge fremsendt senest 15. sep. 2020 dokumenterer, at du er forhindret i at deltage. Derefter refunderes 2. rate ikke.
Ansøgning
Udfyld ansøgningsskemaet her og send det til info@yogamudra.dk, samtidig med at du betaler 1. rate her. Vi svarer på din ansøgning indenfor 5 dage.
Vi glæder os til at høre fra dig!
Varme hilsner fra Bodil og Peter