yoga københavn

English

Kontakt

YOGAMUDRA
• I byen

Ryesgade 106 2. sal
2100 København Ø

• I skoven
Hovmosevej 17
3400 Hillerød


telefontid og -nummer
CVR 275 55799

 

Nyhedsbrev

Få tilsendt sidste nyt fra os ca. 10 gange om året. Indtast navn og email adresse nedenfor og tryk 'Tilmeld'.

Navn:
Email:
 
 
Vent venligst...
 
Tak for din tilmelding. Vi skal bede dig bekræfte din email ved at klikke på linket i den email, vi netop har sendt til dig. Derefter vil du være tilmeldt vores nyhedsbrev.

Sådan virker det

Lugtesansen har en øjeblikkelig effekt på hjerterytme, åndedræt, nervesystem og (af-)spændingsniveauet i kroppen. Det vidste de tidlige yogier, og den praksis, hvor duftstoffer bruges til at forstærke yoga, kaldte de for gandha.

De anvendte bark, gummi og harpiks fra træer til at give en positiv effekt på sind og krop og forstærkede derved helbred, livskraft, klarhed og ro – forhøjede den yogiske tilstand.

Yogier har brugt gandha til at forstærke praksis i mere end 4000 år. Det virker på to måder:

1. Via direkte adgang til den bagerste (limbiske) del af hjernen bliver du bragt ind i en mere yogisk tilstand: urterne passerer gennem lugtesystemet og bringer øjeblikkelig ro og dybere åndedræt, stilner mentalt pludren, reducerer stress niveau, balancer hormoner, forbereder dig mentalt og fysisk på praksis.

2. Duften bringer din ugentlige yogaklasse ind i din hverdag. Faktum: Hvis du har et lykkeligt øjeblik omgivet af en hvilken som helst duft, vil den duft altid bringe dig glæde. Duft genskaber kropslige tilstande. Forestil dig at du i yogaklassen når en skøn tilstand af ro. Samtidig er du under bevidsthedstærskelen opmærksom på duften fra yogaolien. Fra da af vil din krop, hver gang du dufter den samme olie, være tilbøjelighed til at vende tilbage til den samme tilstand. Det virker, selvom duften kun er i din underbevidsthed. Faktisk virker det, fordi det er i din underbevidsthed.

Folk, der ikke praktiserer yoga, kan stadig få den førstnævnte gavnlige virkning.

Yogaolier

Enestående yogaolier fra Yogandha (Irland). 100 % naturlig – økologisk og fair-trade så vidt muligt. Læs mere om ingredienserne. Æskerne er fremstillet af genbrugspapir og lim-fri, så de er fuldt komposterbare.

 

Brugen af dufte til at forstærke yoga kaldes gandha, og denne praksis har yogier brugt i mere end 4000 år. Formålet med disse olier er dybest set at forstærke praksis for yogaudøvere (og berolige ikke-yogier) og at hjælpe til at bringe mindfulness fra praksissen ind i din hverdag.

 

 

 

Ground

Apanam dhehi - Må den nedadgående energi blive næret.

Praktisk roll-on yogaolie som vil give dig jordforbindelse og afspænding før yogapraksis, og hvornår du ellers behøver ro.

 

Brugsvejledning, ved praksis:
Påføres dine pulspunkter - håndled, hals, tindinger og det 3. øje, hvis du vil. Kan påføres før asana eller meditation. Eller efter asana og før den afsluttende afspænding.
 
Brugsvejledning, udenfor praksis:
Bring olien med dig - opbevar den hvor du ser den - i din taske, på dit skrivebord, i din bil. Påføres når du behøver ro, og når du føler, at du er ved at blive stresset (hold øje med dit åndedræt, det giver dig besked; ligesom din hævede stemme, rasende sind, knyttede næve...). Meget anvendelig før du skal gøre noget, hvor du skal være helt 'klar' - et møde, et foredrag, livet.
 

Indeholder:

 • Sandeltræ – har givet yogier god jordforbindelse i mere end firetusinde år.
 • Virak (gummiharpiks fra viraktræet, der anvendes til røgelse) – fordyber og regulerer åndedrættet; meget anvendeligt til pranayama og stress-reduktion.
 • Myrra – brugt til at styrke og forøge åndelighed.
 • Vetiver – en indisk græsart med dybe rødder; planter med dybe rødder giver os jordforbindelse.

10 ml. Bruges indenfor 6 måneder efter åbning.
 
Forsigtighed:
Kun til ydre brug. Må ikke benyttes under graviditet. Produktet er ikke beregnet til diagnose, behandling, helbredelse eller forebyggelse af nogen form for sygdom.

 

Sort peber kan irritere nogle hudtyper. Munke brugte det til fokus og udholdenhed.
 
Chakra: Denne olie arbejder først og fremmest med muladhara (base) chakra. Derfor er æsken rød.
 

Pris: 150 kr.* (ved afhentning i yogashalaen)

 

 

Balance

Vyanam dhehi - Må den cirkulerende energi blive næret.

Praktisk roll-on yogaolie som vil bringe dig i ligevægt før yogapraksis, og hvornår du ellers behøver balance (fortræffelig til hormonel balance).

 

Brugsvejledning, ved praksis:
Påføres dine pulspunkter - håndled, hals, tindinger og det 3. øje, hvis du vil. Kan påføres før asana eller meditation. Eller efter asana og før den afsluttende afspænding.
 

Brugsvejledning, udenfor praksis:
Bring olien med dig - opbevar den hvor du ser den - i din taske, på dit skrivebord, i din bil. Påføres når du behøver ligevægt, især ved tegn på hormonel uro. Du kender dem sikkert. En dejlig kommentar til denne olie kom fra Naomi Stadlen, som sagde "it enhances my pleasure in being a woman". Alle kvinder burde have jasmin i nærheden.
 

Indeholder:

 • Jasmin – den hvide blomsterkæde ses udenfor indiske templer og hænges om halsen på den dansende Shiva; giver ligevægt på det dybeste niveau.
 • Cypres – balancerer alle væsker i kroppen og på et mere subtilt niveau, balancerer det prana (chi, energi).
 • Salvie – balancerer hypofysen, kroppens vigtigste kirtel.
 • Koriander – indeholder fytoøstrogen, et plantebaseret stof som minder om kroppens østrogen; meget nyttig til at skabe hormonel ligevægt.

10 ml. Bruges indenfor 6 måneder efter åbning.

Forsigtighed:
Kun til ydre brug. Må ikke benyttes under graviditet. Produktet er ikke beregnet til diagnose, behandling, helbredelse eller forebyggelse af nogen form for sygdom.

 

Salvie er kendt for at forstærke alkohols effekt på kroppen. Alle urterne i denne olie er elskovsmidler. Det var ikke den oprindelige intention, men sådan blev det nok pga. affiniteten med swadisthana chakra. Mange åndelige olier er elskovsmidler; det kan synes som en modsigelse, men er det egentlig ikke. Yoga betyder forening.
 
Chakra: Denne olie arbejder først og fremmest med swadisthana (sakral) chakra. Derfor er æsken orange.
 

Pris: 150 kr.* (ved afhentning i yogashalaen)

 

 

Salute

Pranam dhehi - Må den opadgående energi blive næret.

Praktisk roll-on yogaolie som vil give dig energi før yogapraksis, og hvornår du ellers behøver et lift.

 

Brugsvejledning, ved praksis:
Påføres dine pulspunkter - håndled, hals, tindinger og det 3. øje, hvis du vil. Påføres før asana. Kan også bruges forud for meditation, hvis du har tendens til at falde i søvn undervejs. Anbefales ikke før den afsluttende afspænding.
 

Brugsvejledning, udenfor praksis:
Bring olien med dig - opbevar den hvor du ser den - i din taske, på dit skrivebord, i din bil. Påføres når du har brug for at være årvågen, og når du føler dig træt, og når du har brug for en sund opkvikning (meget sundere end kaffe!).
 

Indeholder:

 • Grapefrugt – frisk og opkvikkende og siges at have affinitet med pinealkirtelen, som styrer vores biorytme.
 • Bergamot – Både opkvikkende og balancerende, velegnet til stress-lindring.
 • Rosmarin – meget stimulerende og har altid været betragtet som en urt, der giver en form for beskyttelse (forstærker immunsystemet).
 • Ravensara – et mildere eksemplar af eukalyptus familien.

10 ml. Bruges indenfor 6 måneder efter åbning.

Forsigtighed:
Kun til ydre brug. Må ikke benyttes under graviditet. Produktet er ikke beregnet til diagnose, behandling, helbredelse eller forebyggelse af nogen form for sygdom.


Undgå ved epilepsi. Undgå at bruge denne olie om aftenen, da den kan forstyrre nogle menneskers søvn. Rosmarin vækker hjernen.
 
Chakra: Denne olie arbejder først og fremmest med manipura (solar plexus) chakra. Derfor er æsken gul.
 

Pris: 150 kr.* (ved afhentning i yogashalaen)

 

 

Muscle soothe

Anamaya dhehi - Må min krop blive næret.

Fuld krops-yogaolie beregnet til at afspænde musklerne efter yogapraksis, mens muskelstyrken bevares. Den vil lindre og støtte muskel-, fordøjelses-, nerve- og åndedrætssystemerne.

 

Brugsvejledning, ved praksis:
Dette er en olie til hele kroppen, så du kan påføre den så gavmildt, som du kan lide. Hvis du er på vej til klasse, kan du smøre på musklerne før for at gøre dem varme og smidige. Duften er ikke overvældende. Lindrer musklerne og bevarer samtidig styrken, hvis du efter en energisk klasse smører på f.eks. arme, skuldre og lægge.

Brugsvejledning, udenfor praksis:
Hvis du har en energisk praksis tidligt om morgenen, kan du påføre olien aftenen i forvejen for at forberede dine muskler. Evt. påfør igen om morgenen (olien virker rensende, så måske kan du endda springe badet over!). Hvis du virkelig har brugt musklerne i din praksis, så påfør olie gavmildt over det hele straks efter - eller put olien i badet, tag et afslappende bad, og så pak dig godt ind bagefter. Det vil dine muskler takke dig for.

Brugsvejledning, abhyanga:
For bedst udbytte brug olien med abhyanga - en enkel, sund selv-massage. Her er en abhyanga guide (pdf, på engelsk).
 

Indeholder:

 • Etisk indkøbt og økologisk sød merian, ingefær, petitgrain, cedertræ, lavendel, vitamin e i økologisk kokosnød og arnica.

125 ml. Bruges indenfor 6 måneder efter åbning.

Forsigtighed:
Kun til ydre brug. Må ikke benyttes under graviditet. Produktet er ikke beregnet til diagnose, behandling, helbredelse eller forebyggelse af nogen form for sygdom. Lappeprøve på lille område af huden tilrådes.


Brug ikke olien på betændt hud, da ingefær er meget varmende og kan virke irriterende på huden.
 

Pris: 225 kr.* (ved afhentning i yogashalaen)

 

 

Detox
Om vajrasattva hum - Mantra for renselse.

Fuld krops-yogaolie beregnet til at forstærke lymfedræning og støtte organfunktion til bearbejdelse af affaldsstoffer frigivet gennem praksis. Olien rydder og renser kroppen på alle niveauer efter yogapraksis. Også anvendelig efter enhver form for umådeholdenhed (inkl. tømmermænd).

 

Brugsvejledning, ved praksis:
Dette er en olie til hele kroppen, så du kan påføre den så gavmildt, som du kan lide. Påføres opmærksomt på bar hud ved afslutning af klassen, på hele kroppen efter badet eller efter din hjemmepraksis. Giv dig god tid på steder med tør hud, eller hvor du oplever mindre følsomhed. Kan påføres lokalt på f.eks. maven.

 

Indeholder:

 • Etisk indkøbt og økologisk enebær, sød fennikel, citrongræs, appelsin, salvie, patchouli, vitamin e i økologisk kokosolie og vindruekerner.

125 ml. Bruges indenfor 6 måneder efter åbning.

Forsigtighed:
Kun til ydre brug. Må ikke benyttes under graviditet. Produktet er ikke beregnet til diagnose, behandling, helbredelse eller forebyggelse af nogen form for sygdom. Lappeprøve på lille område af huden tilrådes.


Sød fennikel må ikke bruges af folk med epilepsi eller leversygdom. Enebær bør undgås ved nyresygdom. Det skyldes, at urterne får disse organer til at arbejde mere, og det kan hjælpe til at balancere dem – men hvis du allerede har forstyrrelse i disse organer, bør du kun bruge olien under opsyn.
 

Pris: 225 kr.* (ved afhentning i yogashalaen)

 

 

Relax
Pratistham dhehi - Må jeg hvile i den næring.

Fuld krops-yogaolie beregnet til at få dig til at slappe helt af efter yogapraksis eller efter behov.

 

Brugsvejledning, ved praksis:

Dette er en olie til hele kroppen, så du kan påføre den så gavmildt, som du kan lide. Påføres opmærksomt på bar hud ved afslutning af klassen, på hele kroppen efter badet eller efter din hjemmepraksis. Giv dig god tid på steder med tør hud, eller hvor du oplever mindre følsomhed.
 
Indeholder:

 • Etisk indkøbt og økologisk virak (gummiharpiks fra viraktræet, der anvendes til røgelse), blå kamille, salvie, vetiver og vitamin e i sesam og abrikoskerner.

125 ml. Bruges indenfor 6 måneder efter åbning.

Forsigtighed:
Kun til ydre brug. Må ikke benyttes under graviditet. Produktet er ikke beregnet til diagnose, behandling, helbredelse eller forebyggelse af nogen form for sygdom. Lappeprøve på lille område af huden tilrådes.


Pris: 225 kr.* (ved afhentning i yogashalaen)
   * Sæt priser

Sæt af 3 Yogandha roll-on yogaolier, Ground & Balance & Salute
375 kr. (spar 75 kr.)

Sæt af 3 Yogandha kropsolier, Muscle soothe & Detox & Relax
565 kr. (spar 110 kr.)

Sæt af 2 Yogandha olier, én roll-on yogaolie & én kropsolie
315 kr. (spar 60 kr.)
 • Muscle soothe (krop) & Ground (roll-on)
 • Muscle soothe (krop) & Balance (roll-on)
 • Muscle soothe (krop) & Salute (roll-on)
 • Detox (krop) & Ground (roll-on)
 • Detox (krop) & Balance (roll-on)
 • Detox (krop) & Salute (roll-on)
 • Relax (krop) & Ground (roll-on)
 • Relax (krop) & Balance (roll-on)
 • Relax (krop) & Salute (roll-on)
 
Indtast venligst din mailadresse og dit password
Email
Password
 
 
Indtast venligst din mailadresse, så sender vi dit password i en email
Email